top of page

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Modrizvok.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot).

S spletno trgovino Modrizvok.si upravlja:

Modri zvok, Andrej Antunovič s.p., Ulica Eve Lovše 14, 2000 Maribor, Slovenija

 

1. NAKUP IZDELKOV

Naročanje izdelkov poteka v spletni trgovini, preko elektronske pošte ali po telefonu.

Prikazana cena ob posameznem izdelku je v EUR in vsebuje DDV, ne vsebujejo pa morebitnega stroška pošiljanja izdelka na vaš naslov.

Cena naročenih izdelkov, poslanih po pošti oz. preko paketnih distributerjev, se lahko poveča za vrednost, ki jo za to storitev zaračuna pošta oz. paketni distributer.

Ob zaključku nakupa v spletni trgovini se morate strinjati z našimi pogoji poslovanja.

2. DOSTAVA IN PREVZEM BLAGA

Dobavljivost izdelkov

Izdelki na zalogi v našem skladišču bodo poslani s kurirsko službo na vaš naslov najkasneje tretji dan od prejema plačila. Če želenega izdelka trenutno ni na zalogi, vas bomo v najkrajšem možnem času o dobavljivosti obvestili na vaš elektronski naslov.

Če je dobavni rok za kupca nesprejemljiv ali je izdelek zaradi višje sile (pomanjkanje polprevodniških čipov na svetovnem trgu, vojna, …) trajno nedobavljiv in ga kupec ne želi nadomestiti z ustrezno alternativo, mu kupnino v celoti vrnemo.

Osebni prevzem ali dostava izdelka

a. Osebni prevzem na sedežu podjetja

V kolikor se v postopku naročila odločite za osebni prevzem, vas bo izdelek čakal v naši poslovalnici Modri zvok, Tržaška 44, 2000 Maribor. Blago boste lahko prevzeli na podlagi predhodnega dogovora po elektronski pošti ali telefonu.

b. Pošiljanje po pošti na naslov kupca

Naš pogodbeni partner za poštno in paketno distribucijo v primeru pošiljanja blaga iz našega skladišča je podjetje DPD. V primeru pošiljanja je pod določenimi pogoji možno, da se cena nakupa poveča za stroške pošiljanja. Stroški pošiljanja so vidni kupcu pred zaključkom nakupa.

 

3. PLAČILNI POGOJI

Plačilni pogoji so predmet dogovora ob nakupu. V primeru nakupa v spletni trgovini, je možno samo plačilo s plačilno kartico ali PayPal-om.

Ob naročilu izdelkov preko telefona ali elektronske pošte, bodo plačilni pogoji navedeni na izdanem predračunu. Možni načini plačila so:

  • Plačilo po predračunu

  • Gotovinsko Plačilo na našem prodajnem mestu v trgovini Modri zvok

  • Plačilo s plačilno kartico

  • PayPal plačilo

 

4. GARANCIJA

Za uveljavljanje garancije in servisno vzdrževanje se kupec obrne na podjetje Modri zvok, Andrej Antunovič s.p. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil za uporabo izdelka ter ob predložitvi računa. Če ni drugače navedeno, je garancijski rok za vse izdelke v spletni trgovini Modri zvok 2 leti od nakupa izdelka.

5. VRAČILO BLAGA

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) lahko naročeno blago, kupljeno po pogodbi na daljavo (kamor spada tudi nakup preko interneta), brez navedbe razloga vrnete.

V kolikor se odločite odstopiti od pogodbe, imate pravico, da nas v 14 dneh od nakupa po e-pošti obvestite, da odstopate od pogodbe. V tem primeru vas bomo po elektronski pošti obvestili o nadaljnjih postopkih v zvezi z vračilom blaga. V primeru odstopa od pogodbe stroške dostave blaga krije kupec.


Za spletni nakup se šteje zgolj nakup skozi proces nakupa v naši spletni trgovini. Vsi dogovori oz. nakupi preko ločenih predračunov ali fizični nakupi opravljeni v našem prodajnem prostoru niso predmet vračila blaga.

Kupec, ki od pogodbe ali naročila odstopi, mora blago vrniti nepoškodovano, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini in ga poslati prodajalcu na svoje stroške. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Pred uporabo izdelkov/blaga, preverite njihovo ustreznost! Vračilo že uporabljenih izdelkov ni možno!

Pravica do odstopa od pogodbe velja samo za pregled blaga, kot bi to storili v trgovini. To ni pravica do 14-dnevne brezplačne uporabe izdelka!

 

Postopek vračila kupnine

Podjetje Modri zvok, Andrej Antunovič s.p. kupcu, ki odstopi od pogodbe in vrne izdelek, povrne prejeto kupnino na transakcijski račun najkasneje v roku štirinajstih dni po vračilu izdelka.

Pridržujemo si pravico znižati vračilo kupnine v primeru obrabe, nepopolnega vračila ali poškodb izdelka.

 

6. REKLAMACIJE

Kupec lahko blago reklamira, če le to nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali kako drugače odstopajo od kupčevega naročila. Kupec lahko blago reklamira v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije iz naslova stvarne napake.

Reklamacije sprejemamo po elektronski pošti na info@modrizvok.si ali na našem prodajnem mestu v trgovini Modri zvok.

bottom of page